Schaken is een eeuwenoud, koninklijk spel en ook een mooie denksport. In deze lessen leer je de basisregels van schaken. Al gauw kan jij zelfstandig een partijtje schaken. In de schaaklessen gaan we ook leren online te schaken. De lessen zijn zowel voor beginners als voor gevorderden.

Deze les Schaken 4.0 zet in op het traditionele schaken, maar gaat uit van de vernieuwingen in de 21e eeuw.

Bijzonder!

De schaaklessen hebben een bijzonder vervolg:  Je maakt kennis met het schaken en je kunt daarna officieel lid worden van de schaakvereniging SV IJsselmonde. Op de Kinderfaculteit is een aparte vestiging van deze vereniging. Naast de bekende lessen kun je met je lidmaatschap ook meedoen met wedstrijden en lessen volgen in de hoofdvestiging van deze schaakvereniging om daar kennis te maken met andere schakers en het spel nog sneller leren.

schaken-kleiner